Wat is tantra

Tantra is een levenshouding die je opent voor een diepere betekenis van je ervaringen. Hierdoor kun je het leven omarmen en je bewustzijn vergroten, ook op het gebied van seksualiteit.

Tantra eert seksualiteit als meest oorspronkelijke bron van levenskracht. Dáár liggen onze mogelijkheden tot groei en verdieping.

Dit zijn de tantrische principes die wij in onze massages en cursussen respecteren:

Transformatie-seksualiteit

Een van de belangrijkste uitgangspunten van Tantra is het behoud van de seksuele energie. Hoe meer energie, hoe beter! Dit betekent dat zowel mannen als vrouwen een orgasme leren te hebben zonder ontlading.

Als je dit nu voor het eerst hoort dan klinkt dat misschien helemaal niet aantrekkelijk. Maar, door geen ontlading te hebben is het mogelijk om meer genot en intensiteit op te bouwen (multi-orgasmen) en daardoor meer geluk en liefde te ervaren in jezelf en je relatie.
Het orgasme en de ontlading zijn twee verschillende dingen die in verschillende delen van de hersenen gebeuren. Omdat deze meestal snel achter elkaar komen bestaat er een algemene misopvatting dat het hetzelfde is. In de massages en cursussen die wij aanbieden leer je technieken die je helpen deze twee mechanismen van elkaar te scheiden.

Polariteit

In tantra bevat de manifestatie van het universum altijd een tweevoudig aspect: licht en donker, hemel en aarde, positief en negatief, zon en maan, yin en yang, Shiva en Shakti. Deze tweevoudige aspecten vullen elkaar aan en kunnen niet los van elkaar gezien worden.

Polariteit onthult de werking van aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen. Beiden hebben een eigen inspiratie en kracht, en wanneer ze daarmee in contact staan kan een liefdesrelatie uitgroeien tot een spiritueel pad.
In de massage en cursussen die wij aanbieden gaan we dieper in op de polariteit tussen mannen en vrouwen en leer je dit spannende spel te spelen.

Resonantie (chakra's)

Resonantie is het proces waarin je jezelf bewust afstemt op bepaalde energieën van het Universum. Dit is mogelijk met behulp van de 7 chakra’s waarmee we in contact staan met het Universum.

In de cursussen wordt uitgebreid ingegaan op de chakra’s en leer je yoga-oefeningen die chakra’s activeren en je zo afstemmen op bepaalde energieën van het Universum.
In het Sanskriet betekent chakra wiel. In de traditionele handboeken worden de chakra’s vaak ‘lotussen’ genoemd (padma’s), en de verschillende energetische aspecten ‘bloemblaadjes’.
De mens heeft 7 chakra’s overeenkomstig met de 7 vibratie niveaus van het Universum. De juiste beoefening van Tantra zorgt voor het gradueel ontwaken van de zeven chakra’s. Van het laagste chakra naar het hoogste is de volgorde als volgt.

 

muldhara
1. Muladhara chakra (4 bloemblaadjes). Plaats: tussen de anus en de geslachtsorganen (geworteld bij het startbeentje). Stemt af op aarde-energieën. Coördineert alle mechanische interacties in het Universum (bv. zwaartekracht). Door de activering van muladhara chakra verkrijgen we een staat van uitstekende vitaliteit. Traditionele Yoga teksten beweren dat we op dit niveau de mysterieuze kundalini kracht vinden – het potentieel voor Kosmische eenwording.

swadhisthana

2. Swadhisthana chakra (6 bloemblaadjes). Plaats: 3 vinger breedtes boven het geslacht (begin van de penis of clitoris). Stemt af op waterenergieën. Staat in verbinding met Maan invloeden en magnetische krachten. In de mens regelt dit chakra de instincten (honger, dorst, seks en slaap). Door de activering van Swadhisthana chakra, zijn we zeker van harmonieuze sociale interacties en een gezonde seksuele lust.

manipura

3. Manipura chakra (10 bloemblaadjes). Plaats: iets onder de navel. Stemt af op vuurenergie. Staat in verbinding met Zon invloeden en elektrische kracht. In de mens coördineert dit chakra ambitie, ego, dynamiek, geweld. Door Manipura chakra te activeren vergroten we onze wilskracht en zelfvertrouwen.

anahata

4. Anahata chakra (12 bloemblaadjes). Plaats: in het midden van de borst. Stemt af op luchtenergie. Staat in verbinding met de subtiele energieën van ons zonnestelsel. In de mens geeft dit chakra liefde, affectiviteit, opofferingsgezindheid. Door Anahata Chakra te openen ontvangen we de mogelijkheid tot oneindige liefde, een goddelijke staat van zuivere liefde, zonder ons te richten naar een bepaald object/persoon.

vishuddha

5. Vishuddha chakra (16 bloemblaadjes). Plaats: boven het kuiltje in de nek. Stemt af op de ether. Staat in verbinding met de basis energie van het Universum. Hier bevindt zich ook de ruimte en tijd energie. Vishuddha chakra brengt een staat van intense puurheid en diepe spirituele intuïtie met zich mee.

ajna

6. Ajna chakra (96 bloemblaadjes). Plaats: in het midden van het voorhoofd. Stem af op geestenergie en staat in verbinding met de Universele (Macrokosmische) geest. Ajna Chakra geeft ons perfecte controle over ons subtiel lichaam en geeft paranormale gaven.

sahasrara

7. Sahasrara (972 bloemblaadjes). Plaats: top van het hoofd, boven het fysieke lichaam. Eigenlijk is Sahasrara geen chakra maar een autonoom krachtencentrum dat de synthese van de andere krachtencentra is. Sahasrara staat in verbinding met het Absolute. Saharara is verantwoordelijk voor de staat van eenheid tussen de mens en het Absolute Transcendentale, de hoogste bewustzijnsstaat, echte wijsheid.

woman9